Kvinden

Mellem 1988-2016 arbejdede jeg som lærer i folkeskolens udskolingen. Det har altid fascineret mig at være vidne til, hvor meget der sker fra de begynder i 7. klasse, til de går ud af skolen efter 9. klasse. Tre år med fuld blæs på udviklingen. Fra barn til ung.

I august 2016 rykkede jeg ned i mellemskolen. Yngre elever, men nøjagtig det samme billede. De forandrer sig nærmest fra dag til dag.

Men det sjove er, at det først er gået op for mig inden for de sidste par år, at denne hurtige udvikling aldrig stopper. At den, jeg var for tre år siden, ikke er den samme som den, jeg er i dag. Ligesom jeg vil have forandret mig igen om tre år.

Måske er det derfor, man altid forfalder til at komme med fakta, når man skal fortælle om sig selv.

  • Jeg er mor
  • Jeg er kæreste
  • Jeg er forfatter
  • Jeg er lærer
  • Jeg er sanger
  • Jeg er fortæller
  • Jeg er formidler
  • Jeg lidenskabeligt optaget af myter
  • Jeg er kærlig, stærk, gavmild, livselskende og fuldstændig pjattet med ord.

Og det er i virkeligheden det vigtigste i denne sammenhæng. Ordene.

For i sidste ende vil mine tankeruder i højere grad definere mig end en lang liste med fakta.

Det er i hvert fald lige præcis det, jeg prøver at lære mine elever, når jeg underviser dem i tekstanalyse og personkarakteristik.